Aso tot op het bot!

In een prima bui rijd ik de parkeergarage uit en het Mediapark af. Op de rotonde linksaf richting Bussum en Weesp. Aansluiten bij het stoplicht. Ik sta achter een kleine witte nieuw uitziende auto waar rookwolkjes uitkomen.

Ja, als je een nieuwe auto hebt, wil je natuurlijk niet dat die helemaal naar sigarettenrook ruikt, dus rook je met je raam open. Daar kan ik als niet-roker best inkomen.

Het stoplicht springt op groen en voordat de bestuurder in de witte nieuwe auto en ik optrekken, gooit de man resoluut het restant van zijn filtersigaret naar buiten.

Ik toeter, schijn hem met groot licht in zijn spiegels en maak met een gebaar van “wat flik jij nou?” duidelijk dat ik het tamelijk asociaal vindt wat ie doet.

Bij het volgende stoplicht moeten we allebei linksaf, de Fransche Kampweg op. Twee banen voor linksaf en meneer stopt in de rechter. Komt dat even goed uit. Ik stop naast hem in de linkerbaan. En gelukkig heeft hij zijn raampje nog open om die sigarettenlucht eruit te laten waaien.

Dus ik zeg: “Aso!”.

Waarop hij als een viswijf die de verse paling aanprijst terugschreeuwt: “Hou je smoel vuil kutwijf!”.

Ik ben eerlijk gezegd toch wel een beetje verbaasd over deze heftige reactie. IK had immers toch niets verkeerd gedaan? Maar schijnbaar is het heel raar als je iemand aanspreekt op zijn asociale gedrag.

Natuurlijk trek ik met mijn roodroze Panda op de linkerbaan veel sneller op dan meneer in zijn witte auto. Ik sta namelijk niet voor niets bijna altijd op de linkerbaan voor linksaf bij dit stoplicht. Ik hoor nog een paar flarden van vloeken …

Met een paar auto’s ertussen vervolgen we onze reis en ik houd ik hem in via mijn achteruitkijkspiegel in de gaten. Bij de Hilversumse Meent rotonde scheurt hij naar rechts, waarschijnlijk nog steeds inwendig (of hardop) vloekend dat iemand het gore lef had om hem aan te spreken op zijn asociale gedrag.

I rest my case! Deze man gooide niet per ongeluk zijn sigaret op straat, had niet zomaar een slechte dag … hij is aso tot op het bot!

Comments are closed.