Ook werken bij You better PINK!?!?

Je kent ze vast wel … die soms leuke en soms heel flauwe filmpjes van De Wereld Draait Door in de categorie “Ook werken bij de NOS?”. Je kunt ook een laatste-online-veilingdag “meewerken” bij You better PINK.

In een woord GE-WEL-DIG! Dat kun je wel zeggen over de opbrengst van de ONLINE veiling. Hoe dat bedrag tot stand kwam lees je hier.

De cijfers

  • 81 items online
  • 75 items waarop is geboden, 6 vielen er helaas buiten de boot.
  • 108 uur kans op supergave items

Maandagochtend 08.45 uur
De eerste biedingen zijn al binnen! En dat terwijl we officieel pas om 09.00 uur beginnen. Maar de items moesten al eerder klaargezet worden, dus je kon als bieder al spieken. En bieden!

Maandag – meteen beweging “op de markt”
Vanaf maandagochtend was er al beweging. Her en der, maar vooral op de dinerbonnen en de beauty & wellness items werd meteen geboden.

Dinsdag, woensdag, donderdag – kabbelen
Dat kabbelde in de loop van de week allemaal rustig door. En iedere keer als op een item het eerste bod was uitgebracht waren we blij. Maar het mocht van ons natuurlijk nog wel wat aantrekken.

Donderdag en vrijdag – Facebook-spam, SORRY!
Aan alle Facebookers, nogmaals sorry voor de enorme spam via Facebook op donderdag en vrijdag, maar het heeft wel geholpen … En het resultaat is het enige dat telt en dat mag er zijn! Ik denk dat je het ons wel vergeeft, toch?

Vrijdag – D-DAY
Natuurlijk hoop je erop dat het gaat zoals het bij de meeste veilingen gaat, namelijk dat het aantal biedingen tegen het einde van de veiling sterk oploopt.

Vrijdagmiddag – veiling volledig op z’n gat
Tamara had me gevraagd om haar op de hoogte te houden, dus rond half 3 mailde ik dat de veiling al anderhalf uur volledig op z’n gat lag. Maar we hielden uiteraard vertrouwen in jullie. En jullie hebben het meer dan waargemaakt.

Vrijdagavond – nu moet het gaan gebeuren
Na de hele dag spammen op Facebook moest ik ook nog wat andere dingen doen. Niet bij de computer waar ik zo langzamerhand met vergroeid begin te raken. Maar omdat we er vanuit konden gaan dat de eindsprint nu ingezet zou worden, had ik het geluid op de allerhardste stand gezet. En als ik dan een “you’ve got mail” geluidje hoorde, rende ik snel naar de computer om te kijken wie waarop en vooral hoeveel geboden had. Sportschool niet nodig …

Vrijdagavond – inhalig?!? Ik?!?
Normaal ben ik niet zo inhalig, maar nu heb ik toch echt een paar uur met Eurotekens in mijn ogen heen en weer gelopen tussen de was en de computer, het gasfornuis en de computer, mijn bord en de computer, de bank en de computer, etc.

Vrijdagavond – verkeerd e-mailadres?
Ik krijg een mail van het veilingsysteem dat een bieder een verkeerd e-mailadres heeft ingevuld en dus niet op de hoogte kan worden gesteld van eventuele overbiedingen. Gelukkig ken ik diegene en kan ik zijn telefoonnummer achterhalen. En gaat hij er, na een paar keer overboden te zijn, met de buit vandoor.

Vrijdagavond – 20.30 uur
Het heen en weer lopen is niet meer te doen en de buren worden ondertussen gek van die harde mailpiepen iedere keer, dus ik blijf maar gewoon zitten. Aan de computer gekluisterd! Want nu gaat het echt beginnen!

Vrijdagavond – 20.45 uur
Meerdere biedingen per minuut rollen de mailbox in. Voordat ik ze kan bekijken is er al weer een nieuwe lading. De adrenaline giert door mijn lijf. En hoe zou het bij die bieders zijn? Vinden die het ook zo spannend?

Vrijdagavond – 20.55 uur
Ok, nog 1 heel kort berichtje op Facebook. 5, 4, 3, 2, 1 …. EN SLUITEN MAAR!

Vrijdagavond – 21.00 uur – SITE PLAT!
Nog nooit gebeurd … maar ik kon helemaal niets meer doen, want de site lag plat! Oververhit! Net als ik trouwens! Wat geweldig! Maar toch ook niet! Want ik moest aan de bak! Maar even de computer helemaal opnieuw opgestart … en dat gaf net dat beetje lucht waar we, de computer en ik, behoefte aan hadden.

Vrijdagavond – het systeem neemt het over
Wat wij niet wisten, is dat je als hoogste bieder door het veilingsysteem op de hoogte wordt gesteld dat je de gelukkige winnaar bent. En het systeem neemt het zekere voor het onzekere (waar ik normaal ook wel van ben) en stuurt iedereen minstens 10 tot 15 mails per item. Dubbel genaaid houdt beter zeggen ze, maar dit is wel heel overdreven.

Vrijdagavond – 21.20 uur – DOM DOM DOM!
In ons systeem stond een oud bankrekeningnummer en als je via de link in de 15 bevestigingsmails ging betalen kwam je bij dat oude nummer uit. PANIEK! Snel maar weer een berichtje op Facebook. NIET BETALEN via de link in de bevestigingsmail en dit bericht vooral HEEL VEEL DELEN svp. Alsof er nog niet genoeg adrenaline door mijn lijf gierde … Pffff … ontspan!

Vrijdagavond – 21.21 uur – balans opmaken
Even een kop thee, je zou van de spanning namelijk bijna vergeten te drinken. En dan nu bekijken wie de hoogste bieder is per item en voor welk bedrag. Alles opschrijven en de 75 voorbereide mails die klaar staan versturen. Met een extra zinnetje over die rare bevestigingsmails van het systeem en de excuses voor het foute bankrekeningnummer.

Vrijdagavond – tussen 22.00 uur – IK WEET HET!
Ik heb het echt drie keer nagekeken, in Excel gezet, nog een keer de “auto-som-functie” erop losgelaten, maar het klopt echt. IK MOET NU TAMARA SPREKEN! Als ik haar vertel wat het bedrag is, vliegen we heen en weer tussen euforisch en stil. Wat een ontzettend gaaf bedrag! Onze stoutste dromen … zouden ze dan echt uitkomen?!?!

Vrijdagavond – 22.09 uur – de eerste mail aan de hoogste bieder
De eerste hoogste bieder stuur ik haar mail dat ze de gelukkige winnaar is van 2 VIP-kaarten voor het NK Afstanden in Thialf. Er volgen er nog 74.

Vrijdagavond – 23.34 uur – de laatste mail aan de hoogste bieder
Ook de laatste winnaar (bierproeverij voor 6 personen), heeft zijn hoogste-bieder-mail. De eerste betalingen druppelen al binnen.

Vrijdagavond – 23.35 uur
Ik app AndrĂ© Verheul met de vraag of hij benieuwd is naar de opbrengst. Maar ik denk dat ie al slaapt, of misschien op een leuk feestje is, want ik krijg geen reactie. Ik stuiter door het huis en zou het liefst met een megafoon door Weesp gaan lopen om iedereen het fantastische eindbedrag te laten weten …

Vrijdagavond – 23.40 uur
In plaats van als een kip zonder kop met een megafoon door Weesp te gaan rennen, bel ik een vriend die altijd nog laat wakker is en samen stuiteren we telefonisch nog even door. Want hoe gaaf is dit?!? Waar gaan we eindigen?!? Je moet “landelijk gaan” … zegt ie. Eh ja, hartstikke leuk hoor, maar eerst maar eens even deze veiling netjes administratief afhandelen en dan op naar 5 november en dan gewoon weer werken bij de NOS. Want dat is ook hartstikke leuk! Net als in de filmpjes.

Zaterdagochtend – 01.43 uur
De computer gaat na een “dienst van 19 uur” uit. En ik ga moe, maar meer dan voldaan, mijn bedje in.

BEDANKT!
Lieve gulle donateurs van de items en alle bieders, ook degenen die net buiten de prijzen vallen, maar wel de prijs een beetje hebben opgedreven, DANK DANK DANK voor EEN PRACHTIG EINDRESULTAAT … VAN 8.245 EURO, oftewel ACHT DUIZEND, TWEE HONDERD, VIJFENVEERTIG EURO!

Nu moeten we het alleen nog wel even binnen krijgen en alle items netjes bij de mensen thuis krijgen. Maar ook dat fiksen we.

Comments are closed.